Kommer ISK skatten höjas?

Jag har svårt att se att full sysselsättning ska nås när man inte har några förslag för att öka sysselsättningen. Sen brukar det aldrig nämnas men för att klassas som sysselsatt så räcker det att jobba 1 h/vecka. För att kunna leva på 1 h/vecka så behövs antingen bidrag eller kapitalinkomster. Kapitalskatter ska ökas är planen men inte för småsparare eller villaägare står det i artikeln. Vad definieras som gräns till småsparare? 3 miljoner har omnämns tidigare.

Vad tror ni är det ISK skatt som ska ökas? Jag kan hålla med om att den är låg men det hänger ju ihop med att räntan är låg och har varit länge. Höjs reporäntan så kommer ju skatten att höjas.

Jag tror att ökad skatt kommer leda till lägre skatteintäckter då fler pengar kommer hamna utomlands osv…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Kommer ISK skatten höjas?

 1. Arne skriver:

  Är väl (S) strategi att tala om folk skall ha jobb men föra en politik som minskar antalet i arbete samt att de fasas in i (S) bidragsfålla.
  Vet inte direkt om opposition är så mycket bättre så svårt val, pest eller kolera om ett år.

  Gilla

 2. Calle skriver:

  Tror som dig att det stora kapitalet kommer flytta utomlands, det blir de ”rika” småspararna som åker på skatten som de garanterat kommer försöka öka.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Kan vara dags att förbereda sig, frågan är hur? Tips mottages tacksamt

   Gilla

   • Calle skriver:

    Ja då de inte skulle beskatta fastigheter(om man kan lita på de) och om priserna går ned där borde de ju vara läge att köp för att sen hyra ut.
    Köpte själv solceller till huset nu istället för att lägga pengarna på börsen. 85000 och ca 1000kr i avkastning/månad i snitt men om elpriset går upp mer blir de ändå bättre kalkyl.

    Gilla

   • aktiemamma skriver:

    Intressant, för mig är inte fastighetsägande passivt nog. Har ändå funderat på attefallshus och hyra ut. Solceller hade ju varit perfekt nu om det hade varit soligt? 🤔 dela gärna hur ekonomin ser ut utslaget över året… känns annars som om avkastningen med aktier är bättre. Skulle kunna tänka mig andelsägande i fjällen och hyra ut dom flesta veckorna

    Gilla

 3. Ronny B. (@ronny_b81) skriver:

  Bästa sättet för staten att öka ISK- skatten är att öka antalet sparare som använder den.

  Gilla

 4. Ebbot skriver:

  Fria väljare är dock en fara för staten. Bästa investeringen annars vore att lära ut privatekonomi på högstadiet och gymnasiet. Betydligt bättre utväxling än bild, musik etc (visst finns det dem som gillar dessa ämnen men gör de valbara eller något istället i sådana fall).

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tycker inte att det ena utesluter det andra! Just bild och musik fyller sitt syfte och är ett bra komplement till mer teoretiska ämnen. Fast nu har man i läroplanen lyckats trycka in teori även i dessa ämnen så det kreativa blir än mindre. Utan att veta så tror jag svenska barn har mycket mer samhällskunskap än i andra länder och ändå ingår inte privatekonomi🤔. Det skulle gå att få in mycket mer ekonomi i matten om jag hade varit lärare idag (var det kort för ca15 år sedan) hade alla exempel handlat om ekonomi😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s