Vilket börsrally det har varit

Den senaste tiden har det varit goda tider på börsen för min portfölj. Känns som när man spelar Finans och kortet ”Goda Tider” dras. Banken betlar dubbel gratifikation all aktieutdelning sker dubbelt. Ja men när kommer vändningen? Själv tänker jag växla om till lite försiktigare läge dvs allt sparande hamnar inte på börsen utan även på sparkonto. jag brukar skriva att jag ska utöka sparandet men med dagens ränteläge har det varit svårt att motivera.

Utveckling av mina konton

Än i år har jag underpresterat mot OMX 30 inkl utdelningar men på 3 års sikt överpresterat. 94,73% av mina portföljer är aktier och av dessa är Investor det klart största innehavet följt av Svolder och Creades. Jag har 10st innehav som utgör mer än 3% av den totala portföljen. Sen har jag en massa mindre innehav.

Det jag har ökat i på sista tiden är Stillfront (inte varit perfekt tajmat), Cibus (månadsutdelare) samt XACT Högutdelare.

Bäst utveckling den senaste månaden har varit Calmark. Vilket av erat innehav har haft bäst utveckling?

Hoppas ni haft en fin fin utveckling !

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vilket börsrally det har varit

 1. Snålgrisen skriver:

  Grattis till fin utveckling! 500% sedan start är inget att leka med. Vi har bara hållit på sedan 2016 hos Avanza och har idag ca 100% uppgång på alla konton, mestadels aktier. Har inte investerat i några teknikaktier eller spel, vilket såklart har hämmat utvecklingen. Däremot har vi gott om värdeaktier som inte har fått något rejält uppsving än då det mesta av kapitalet verkar ha gått in i andra typer av bolag.

  Innan covid överpresterade vi mot index, men därefter är det mörka siffror, jag vet inte varför t.ex Investor har stuckit iväg som en raket. Ångar dock att jag inte köpte *mycket* mer när den var attraktivt värderad, men då hade man så mycket annat att tänka på.. 🙂

  Gillad av 1 person

  • aktiemamma skriver:

   100% är ju jättebra! Tänk om ni hade sparat på bankkonto😉 Astra, Mölnlycke och ABB har varit rätt branscher i Covid tider vilket är stora innehav i Investor. Mitt innehav har följt med mig länge men ökade förra året. I efterhand hade det varit bäst att maxa lånen och köpa mer. Men alltid lätt att veta i efterhand- lycka till med investeringarna och snart kommer lönen…

   Gillad av 1 person

 2. Manonym skriver:

  Hej. Har precis börjat köpa aktier och fonder. VOLVO B, axfood, castellum, intrum, Handelsbanken, ABB, Boliden, JH&M, Securitas, Loomis, Ncc, Skanska, Tele2, Nobina och undrar vad du tycker om min aktieportfölj? I min fond portfölj där jag startat månadspar på 5000 kr så har jag bland annat, Plus allabolag Sverige, Swedbank Robur ny Teknik A, Länsförsäkringar global indexnära, Handelsbanken Hållbar energi, Avanza emerging markera, Spiltan aktiefond investmentbolag och undrar om det finns någon mer som hade varit bra i min fond portfölj och din åsikt om mina portföljer? Kommer att vara mycket långsiktig.

  Gillad av 1 person

  • aktiemamma skriver:

   Hej du har fått till en stor spridning om du precis börjat, bra! Kan vara värt att inte handla aktier i för små poster pga courtage. Nu är det annat läge än när jag började men dock en kostnad. Jag skulle inte öka i H&M och jag förstår inte Nobina (lokalbussar kan det vara lönsamt?). Jag skulle försöka få in mer teknik, företag för framtiden med relativt låg risk. Dvs satsat mer på Swedbank fonden du har ny teknik även om jag ogillar avgiften:). Kanske köpa Investor så får du bra spridning naturligt på branscher och till låg kostnad, dessutom onoterade bolag. Om tajming är rätt vet jag inte men om du köper varje månad kommer du få till några bra köp och några sämre. Fortsätter du investera månad ut och in så kommer det gå bra och ditt äldre jag kommer vara tacksam 😊

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s