Kreditkort ja/nej

Jag är uppfostrad att lån är dåligt och kreditkort farligt. På senare år (från 2018) har jag ändrat mig och skaffat kreditkort. Det finns fördelar med kredit.:

🤑Då krediten betalas månaden efter köp så har man 2 månadslöner på sig att spara ihop till större inköp och behöver inte ta av sparkapitalet.

🤑Dessutom kan man samla bonuspoäng och köpa vissa saker billigare.

🤑Tips om ni köper olika streamingtjänster så gör det på ett kreditkort och om ni vill säga upp dessa så är det bara att spärra kortet. Snabbt sätt att säga upp en massa konton.

https://click.adrecord.com?c=31285&p=120

Jag har nu flera kort!

Norwegian och Circle K. Börjat använda Circle K kortet mer under Corona, vem vet Norwegian bonusen kanske inte betalas ut vid eventuell konkurs. Circle K ger 15 öre rabatt per liter och eftersom det är den närmaste macken så passar det bra.

För mig har kreditkort underlättat men jag har inte maxat krediten och jag handlar inte mer än vanligt. Eftersom jag har sett lyxfällan så inser jag att det inte är för alla. Men om man är som jag och inte handlar mer bara för att man har fått löneförhöjning, bonus eller gjort ett bra år på börsen då är det fördelaktigt.

😱Men har ni svårt att betala räkningar i tid, undvik!

😱Använder sista kronan på kontot så undvik!

Tänk på att ‘ränta på ränta’ även fungerar på negativa tal!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kreditkort ja/nej

 1. Torv skriver:

  Använder mer eller mindre konsekvent Norwegian kortet. Fungerar smidigt då jag även har regisserat kortet mot ICA och Statoil så att jag får alla rabatter där.
  Jag vet ungefär hur mycket jag kommer handla för i månaden och sätter direkt in motsvarande belopp på kortet. Räntan ger inte mycket, bara 0.7% men bättre än ingenting.
  När räkningen kommer, kan jag välja att betala från kortet eller betala på annat sätt och låta pengarna stå kvar. Det har blivit mitt bufferkonto.

  Gillad av 2 personer

  • aktiemamma skriver:

   Jag har gjort detsamma bra att du nämnde det. Jag har kopplat Ingo (närmaste macken) till mitt Norwegian kort samt ICA och Hemköp. 0.7% ger mer ränta än på lönekontot där jag har 0%. Många bäckar små! Jag har mitt buffertspar på Avanza (0,65%) men räntan är faktiskt bättre på Norwegian, tack för tipset! Hur tänker du om intjänad bonus? Jag hade en resa planerad i Mars i år som Corona saboterade… God Jul

   Gillad av 1 person

   • Torv skriver:

    Som det ser ut nu har jag slutat räkna med bonusen. Planen var att tillbringa tiden mellan ”lingonplockning” och skidåkning( vi är pensionärer) på Teneriffa. Så blev det inte.
    I stället blev det att stanna kvar i vår stuga i Härjedalsfjällen och här kommer vi stanna i alla fall över vintern.
    Nu var jag kanske lite otydlig tidigare. Vad jag gör är att jag sätter in så mycket jag tror jag kommer att handla för på sparkontot i Norwegian Bank. Sedan får jag se om jag betalar från det kontot eller på annat sätt när E-fakturan kommer. Men under tiden samlar det sig lite pengar på kontot.

    Gilla

   • aktiemamma skriver:

    vad tråkigt att ni inte kunde åka till Teneriffa, förhoppningsvis blir det bättre 2021. Denna vinter hade det varit härligt med lite sol. Skönt att ni har stuga i Härjedalsfjällen ändå. Brukar ni hyra ut under vintern?

    Gilla

 2. DTI skriver:

  Jag har växt upp på samma sätt. Har varit livrädd för att skaffa kreditkort men har börjat förstå att det finns flera fördelar så länge man betalar i tid. Men hur fungerar det egentligen. Får man en e-faktura på banken eller fungerar det på något annat sätt?

  Gillad av 2 personer

  • aktiemamma skriver:

   Det kommer en räkning i slutet av månaden. Det som inhandlas efter 20e i månaden kommer på nästa månads faktura. Dvs efter 20e Dec fram till 20e Jan kommer betalas runt den 28e i Jan. Jag har e-faktura vilket jag tycker är smidigt då jag kan öppna kontoutdraget för överblick. Min sambo och jag har delad ekonomi men jag är revisor. Så gemensamma utgifter delar vi på. Om du ska skaffa kredikort så tycker jag du ska välja en utan avgift och där du får bonus på det som du konsumerar mest. Reser du mycket utomlands så kolla om dom tar växlingsavgift eller ej. Lycka till och skaffa inte kredikort om det leder till ökad konsumtion- God Jul

   Gillad av 1 person

 3. Marcus skriver:

  Bra råd! Fler borde följa det rådet!
  😱Men har ni svårt att betala räkningar i tid, undvik!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s