Hur har det gått under Coronkrisen?

Varit tyst ett tag och jag har inte drukit gravöl. Senaste tiden har varit omvälvande och spännande. Jag är nu beordrad att jobba hemifrån vilket ger en unik möjlighet att testa detta koncept. Funkar rätt bra lite enformigt men så har jag också varit förskyld. En bra grej var då att jag slapp sjukskriva mig då jag bara var lite förskyld men tillräckligt snorig för att jag hade stannat hemma i vanliga fall och under rådande omständigheter så absolut. Liksom lika bra att jobba om man är snorig finns inte så mycket annat skoj att göra.

Portföljen är ner ca 25% orkar inte kolla exakt. 3års aktieutveckling är borta men jag köpte i även 2008 och har minnet av att det gick bra tillslut. Aktieutdelning verkar också gå käpprätt detta år med inställda utdelningar. Så här i efterhand är strategin att vara fullinvesterad mindre lyckad. Hade varit trevligt att inte ha maxat superlånet hos Avanza. Men jag har tagit nedgången rätt bra räknar med att det vänder rätt snart. Men jag har haft fel förr. Mitt mål att spara mindre har också slopats nu blir allt som kommer in går in på börsen. Nya köp har varit i activision blizzard, abbvie, realty income, investor, lundin petroleum, akelius d. Nästa lön kommer snart och jag hoppas på lite aktieutdelning i april.

Funderar på att utöka belåning men inte där än. Men med låg belåning slipper man många stressmoment. Hur tänker ni?

Sköt om er!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur har det gått under Coronkrisen?

 1. Snålgrisen skriver:

  De flesta utdelnigsportföljer har nog tappat rejält i värde, det är ju den typen av aktiers natur, high yield=high risk=high volatility. Sen är det lite extra synd om de som har mycket oljerelaterade papper. Där har vi en liten skvätt exxon, shell och ocean yield som givetvis har tappat mer. Räknar dock med att de har en stark position rent ekonomiskt och kommer tillbaka när väl oljepriset studsar upp igen. Vi sitter på belåning, och ligger för närarande på ca 5%. Har inte vrit i närheten av att behöva sälja av något, dock skalade jag bort en av våra mest övervärderade BDCer innan krisen bröt ut, för att hämta hem lite vinst och att minska belåningen, vilket var ett klokt drag. Denna aktie hade dessutom 0% belåningsgrad. Med belåning krävs det ytterligare en dimension av taktik när man investerar.

  De inställda utdelningarna är jag inte så bekymrade för. Bortsett från detaljhandel, viss industri och allt som har med resor att göra är de flesta banker väl kapitaliserade och jag skulle bli väldigt förvånad om dessa pengar inte delas ut längre fram. HiQ har t.ex.e n rejäl kassa och kan utan problem dela ut, men verkar ta det säkra före det osäkra och avvakta vad som händer med korttidspermitteringar. Man vill väl inte hamna i en situation där man tvingas sparka duktigt folk, som snart kommer att behövas igen. Även här är jag inte speciellt orolig över att utdelningen inte kommer ut vid en extra stämma senare i år. Pengarna finns ju kvar i bolaget, de försvinner inte…

  Den största fördelen med belåning tycker jag är att man får ökat manöverutrymme att kunna köpa vid större nedgångar som denna. Nackdelen med alla hvästänger är såklart att det går fort utför, vilket nedgången defintivt visat. Men, köper man vettiga bolag för pengarna och håller belåningen under 10%, har man en bra krockkudde om det skulle ta fart nedåt. Sen har vi ju ränteavdraget också…

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Låter som du/ni har förberett er för en sån här situation vilket man ska om man håller på med aktier. Bra gjort! Det kommer att vända, även oljepriset därför köpte jag lite Lundin petroleum, men när oljepriset kanske när Kina drar igång? Hade varit trevligt med aktieutdelning som kan återinvesteras i en krasch. Kanske ska våga mig på att öka lånen vilket är troligen smartast finansiellt men jag vill också ha lugn och ro. Jag räknar med fortsatt volatilitet vilket kan skapa möjligheter men lugnt blir det inte. Om några år är detta historia och då har vi facit på hur vi borde ha agerat ofta gäller det att vara ”girig när andra är rädda”. Sköt om er och lycka till/mvh

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s