Börsens nio liv

Om ni har varit investerade på börsen ett tag så vet ni att det är olika känslor som försigår i börsens olika cykler. Om börsen var en människa skulle den vara fruktansvärd men det är den inte den bryr sig inte om dina känslor.

Vi är olika men för mig ser några typiska känslor kopplade till börsen ut enligt följande:

  1. Börsen går upp! Glad och samtidigt orolig när kommer kraschen.
  2. Börsen går ner. Oj hur mycket och jag köpte för tidigt, varför har jag inga kontanter? Är det för tidigt att köpa mer?
  3. Aktieutdelning! Yes jag är bäst, men är det inte bättre med att aktien går upp? Hur kommer utdelningstillväxten bli framöver?
  4. Uppköp! Yeah jag är så duktigt, smart och bara bra! Oj vad ska jag nu köpa?

Många känslor blir det men sover gott det gör jag ändå. De nätter jag inte gör det är det av andra anledningar.

Som ny på börsen så är det lätt att överskatta sin egen påverkan och tro att mina känslor påverkar börskursen. Det gäller att lära sig hantera dessa känslor och se sig själv i ett helikopterperspektiv och viktigast av allt inte ta större risk än du kan leva med. Men kom också ihåg ingen risk ingen belöning!

Lycka till att hantera Coronaviruset….😀

Om ni har tips dela gärna!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s