2019 året med ekonomiskt oberoende…

2019 blev ekonomiskt en fullträff trots vattenläcka och medioker löneutveckling. Nästan 33% upp i år! Sparande har mest gått till vattenläckan och jag har inte följt hur stor procent av lönen som sparats men runt 10000-15000 sek/mån brukar det bli. 2020 är planen att minska detta till 3000-5000 sek/mån eller inget alls och bara återinvestera utdelning men jag kommer troligen vilja köpa aktier så några tusenlappar per månad.

Som rubriken anger så har jag nått mitt mål för ekonomiskt oberoende som jag satte upp när jag började 2008 och jag ligger 5 år före mina tidigare beräkningar. Däremot är inte aktieutdelningarna hemma ännu men under 2020 borde det ske om utvecklingen följer tidigare års trend. Däremot har Akelius pref avvecklats genom utköp och SEB och Kindred kommer troligen sänka aktieutdelning. Kronan kanske stärks mot dollarn vilket ger lägre utdelning på mina USA aktier i Sek. Sen har jag börjat titta mer på tillväxtaktier med medioker eller ingen utdelning alls. Summa summarum kanske jag får vänta till 2021 innan aktieutdelning täcker upp för mina kostnader med lite marginal. Det skulle passa bra då jag har nuvarande uppdrag till Dec 2020 så 2021 kan bli bra tid för nästa steg. Kanske starta eget…. möjligheterna är många med ekonomisk trygghet vilket känns bra.

God Jul och Gott Nytt år!!!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s