Kvar till nästa delmål

10,3% kvar till nästa delmål av aktieutdelning på årsbasis.

Vid obefintlig utdelningstillväxt och 4% direktavkastning på nya köp så är jag där om 22 månader. Med andra ord så bör jag leta efter utdelningstillväxt och/eller högre direktavkastning än 4% om jag vill komma i mål tidigare.

Att spara några hundralappar mer i månaden kommer ha liten effekt just nu. Jag sparar redan runt 50% av lönen efter skatt och jag har svårt att utöka den delen utan att tumma på livskvalitet.  Alltså inget jag kommer göra utan jag har tänkt att spara mindre framöver allt eftersom aktieutdelningen ökar. I och med att aktieutdelningen ökar så kommer återinvesterat kapital till slut stå för en större del sparande.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s