Dags för lite ändringar i portföljen

Äntligen har jag kommit igång med att sälja av de sista av mina fonder. Jag har tänkt göra det länge men fått för mig att det kan vara bra att ha fonder i marknader jag annars inte skulle investera i. Men om jag ska nå ekonomiskt oberoende med direktavkastning så duger inte fonder.

Det finns egentligen ingen anledning att ha fonder de är dyra, svåra att förstå och man vet egentligen inte vad man köper. Det är bra mycket bättre med aktier! Dessutom är aktier mer lärorikt och givande på andra plan än bara ekonomiskt. Det är liksom roligare att handla på H&M när man är aktieägare. Dessutom brukar jag se det som ett studiebesök över min investering. Jag brukar kolla vilka som handlar, vad de handlar, hur utbudet ser ut och framförallt hur trångt är det i butiken.

Jag har behållit några enstaka indexfonder eftersom de har en lägre förvaltningskostnad. Dessutom har de gått mycket bättre än de dyrare fonderna. Jag avvaktar lite och kanske säljer även dessa under 2013. Men det förutsätter att jag även säljer av något som jag gått back med under året.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s