Orostider

Hur ska man agera i oroliga tider? Själv har jag valt att sitta still i båten. Mest för att jag inte har tid att gå in och ur börsen. Skulle jag göra det så är självinsikten så pass stor att jag med all sannolikhet skulle göra feltajmade köp och sälj.

Vad ska man då göra nu? I slutet av 2008 och början av 2009 gjorde jag de flesta av mina köp. Då var resonemanget att världen går nog inte under. Vad händer nu då? Det känns mer osäkert nu troligtvis pågrund av att jag är mer påläst. Jag tror fortfarnade inte att jorden går under och att ekonomin kraschar. Däremot så kommer nog uppsidan med aktier vara relativt låg (undantag för raketerna). Det som jag mest grubblar över nu är finns det helt enkelt bättre spenderade kronor och roligare sådana.

Som direktavk så har jag nu i genomsnitt 5,5%. Vad blir direktavk om jag installerar solceller, solfångare och tilläggsisolerar? Ska räkna på det men än sålänge så vet jag inte elförbrukningen för året. Målet med mina aktier är ju att bli självförsörjande. Finns 2 sätt att nå dit. 1 öka på intäkterna alt 2 att minska kostnaderna. Alt 2 är egentligen lättare men kan vara tråkigare. Alt 1 är svårare.

Hur tänker ni?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s