Vänder det nu på börsen?

Gladare tider på börsen igen? Tyvärr så påverkas jag av hur börsen går. Mer nu när jag tänkt börja minska ner nettoköpandet. Förut kunde jag bli glad vid börsnedgång då jag kunde passa på att köpa fler aktier till ett lägre pris. Men nu i sommar har inte den känslan infunnit sig kanske för att det inte riktigt varit ett uppenbart köptillfälle utan mer en naturlig sättning. Sen får några % upp och ner mycket mer genomslag i kronor nu när portföljen växt till sig. Sånna summor som verkligen känns! Jag har passat på att bygga upp lite kassa igen och har nu fyllt mina mål så dags att köpa på mig fler aktier. Kanske med mer fokus på utdelning igen. Jag har på senare tiden försökt att placera i 50% tillväxt och 50% utdelning. Nu tänker jag mig gå tillbaka till rötterna igen och satsa på 80% utdelning och 20% tillväxt.

Vill gärna höra era tankar!

Är det åter igen goda tider? Alls som spelat finans vet vad jag menar och har ni inte gjort det så tycker jag ni ska göra det.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vänder det nu på börsen?

 1. Robin Nyström skriver:

  Hej och tack för alla värdefulla inlägg du gör. Om man inte planerar att direkt leva på utdelning dom närmaste åren är det då en god ide enligt dig att satsa på tillväxt aktier ?

  Mvh Robin

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej kul att du uppskattar mina svamliga inlägg! Jag funderar rätt mycket på detta själv. Rent ekonomiskt så har det varit bättre att satsa på tillväxtaktier dom senaste åren om man köpt rätt aktier. Men eftersom vi inte är robotar så är den viktigaste faktorn för slutresultatet uthållighet dvs att fortsätta även i motgångar. För mig har det då varit bättre att ha en kombination, senaste tiden blivit ca 80% utdelning och 20% tillväxt. Men jag hade haft en mycket större portfölj om jag isstället hade köpt 80% tillväxt och 20% utdelning förutsatt att jag hade sålt fingerprint i tid som var the shit när jag började. Jag har undvikit dom värsta nitarna under mina 14 år på börsen och det har varit min styrka. Så jag tycker du ska satsa på en portfölj som du kan leva med långsiktigt och framförallt försök att zooma ut ibland. Lycka till

   Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej Robin
   Min filosofi är att inte satsa alla ägg i en korg och jag tror att en blandning är bäst långsiktigt. För mig så har utdelning varit ett bra sätt att få belöning kontinuerligt som gjort att jag har fortsatt med aktier även i sura tider. Jag hade gett upp med enbart tillväxtaktier som hamnat fel men med det sagt hade jag varit mycket rikare med enbart fortnox i portföljen 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s