Daytrading hur går det?

Nu har jag försökt mig på daytrading eller kanske mer korrekt swingtrading under en månad. Hur har det gått?

Gick helt ok med ett resultat av 33000sek dvs 3000sek plus. Men så klickade jag lite väl snabbt och gjorde en miss på en försäljning.

Fördelar:

Enkelt, går fort och resultat syns direkt. En erfarenhet rikare.

Nackdelar:

Svårt att kombinera med heltidsjobb då man måste vara koncentrerad vid köp och sälj. Mest omsättning har börsen på morgonen då dom flesta möten ligger på jobbet vilket inte är lätt att kombinera. Jag hinner inte läsa tillräckligt och missar då potentiella affärer. Tveksam avkastning kontra köp och behåll då courtage tar mycket av vinsten. Svårt att ta rätt beslut.

Jag har ändå tänkt fortsätta året ut eller tills pengarna tar slut på kontot. Men eftersom jag jobbar så blir det en kombination mellan day- och swingtrading. Dvs en affär kan ta nån vecka innan den går igenom. Jag kommer fortsätta att handla främst i större bolag med hög omsättning. Förhoppningsvis så lär jag mig var min optimala storlek av affär ligger. Jag vill lära mig vad jag kan känna mig trygg i riskmässigt men även stor nog affär för att belöningen ska kännas värd jobbet. Sen är det också en avvägninv med courtage. Men om jag fortsätter 2019 ut så borde jag lära mig något. Träning borde ge färdighet men i en uppgående marknad har man börsen på sin sida.

Vad tänker ni om daytrading?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Daytrading hur går det?

 1. InvesteraMer skriver:

  Daytrading har gett mig många kickar under perioder, väldigt tillfredsställande, även om resultatet inte blev som önskat alla gånger. För många handlar det om att lära sig att kunna ta en förlust, hur man reagerar och agerar på motgångar, utöver det faktum om att man behöver kunskapen förstås.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Det låter vettigt! Resultatet har än inte varit något vidare och ibland har jag glömt bort mina trades och då missat möjligheter eller ibland även undvikt att ta dåliga besult. Långsiktigt är jag övertygad om att få affärer är bättre. Men det är kul tidsfördriv och förhoppningsvis kommer även lönsamhet😀 har du några tips så får du gärna dela med dig. Mvh

   Gilla

 2. aktiemamma skriver:

  Hej lycka till! Jag tror att för dom flesta så är långsiktig investering det bästa men det hindrar inte att en del av kapitalet används till korta affärer och ren spekulation. För mig blir det lite roligare så och håller investeringarna uppe men det är en väldigt liten del av kapitalet mindre än 1%. Som sagt lycka till och tänk på att balansera risk mot belöning…
  Mvh

  Gilla

 3. Gerra K-son skriver:

  Har just börjat med trading igen efter ett misslyckat försök för några år sedan, tycker det verkar både roligt och intressant.
  Försöker samla in lite kunskap i detta, det tar tid att lära sig kan jag tänka.
  Vad jag har noterat verkar det bli en livsstil för utövarna.

  Mvh Gerra…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s